Descoperă Noua Colecție de Parfumuri Parisian – Eleganță, Rafinament, Magie

Suntem încântați să vă prezentăm noua colecție de parfumuri Parisian, inspirată din farmecul inconfundabil al Parisului, orașul luminilor și al eleganței. Colecția cuprinde trei parfumuri unice, fiecare creat pentru a trezi simțuri și a spune o poveste diferită.

Parisian In Love

Un parfum care întruchipează misterul nopților pariziene. Notele sale senzuale de mosc, trandafir negru și vanilie te vor învălui într-o aură seducătoare și enigmatică. Perfect pentru serile sofisticate.

Parisian Dream

Un parfum delicat și floral, inspirat de grădinile ascunse ale Parisului. Notele de iasomie, violete și trandafir creează o experiență proaspătă și feminină, ideală pentru momentele de liniște și romantism.

Parisian Memories

Un parfum vibrant și energizant, ce evocă strălucirea dimineților pariziene. Notele de citrice, fructate îți vor oferi un strop de optimism și bucurie în fiecare zi.

Fiecare parfum din colecția Parisian este o invitație la visare, la descoperirea propriei eleganțe și rafinamentului subtil, inspirat de stilul parizian. Disponibile acum în ediție limitată!

Te așteptăm să descoperi această colecție magică și să alegi parfumul care ți se potrivește cel mai bine.

It's estimated that more than 5 billion people have mobile devices, which represents approximately 94% of the population of advanced economies and 83% of emerging economies, according to Pew Research Center

It's estimated that more than 5 billion people have mobile devices, which represents approximately 94% of the population of advanced economies and 83% of emerging economies, according to Pew Research Center

parfumuri pentru barbati

Cât de bine ar trebui să miroasă un bărbat?

Te-ai întrebat vreodată dacă bărbații care folosesc parfumuri par mai sexy pentru femei? Potrivit unui sondaj realizat în Australia, femeile sunt cu adevărat atrase de bărbații care trec pe lângă ele și care poartă cu ei orice fel de parfum sau de colonie, chiar dacă nu sunt atât de arătoși.

În mintea femeii se creează și imaginea că un asemenea tip are grijă de aspectul său, și astfel, că este în general un indivd mai bine ”pus la punct” și în alte aspecte.

Așa cum am menționat, bărbații care folosesc bine parfum sunt de obicei mai organizați, au grijă de aspectul lor și acordă o atenție sporită calității vieții personale.

Bărbații care știu cu adevărat să aleagă și să potrivească un parfum, se gândesc bine înainte de a face o achiziție. Pentru că, la fel ca femeile, bărbații au, de asemenea, o gamă largă de mărci diferite din care să aleagă. Mai mult, multe mărci au chiar și mai multe ediții ale aceluiași parfum – lărgind astfel gama de opțiuni.

De ce ar folosi parfumuri un bărbat?

Parfumurile au personalitate și spun o poveste – povestea ta. Un bărbat va alege un parfum confortabil pentru el, și această alegere este adesea o reflectare a experienței sale, precum și a personalității sale.

Suntem atrași în mod natural de mirosurile pe care le recunoaștem în amintirile noastre și cu care ne simțim familiarizați. La urma urmei, nu este nimic mai intens decât un tip care poartă un miros ademenitor.

Ne vom adresa în continuare unei zone foarte puțin explorate în partea noastra a Europei – aromele orientale.

Cu ce ar trebui să începem? În primul rând, notîm că atunci când vine vorba de parfumuri arabești pentru bărbați, chiar avem de unde alege!

Și acum haideți să explorăm împreună. Iată câteva exemple de note ale parfumurilor bărbătești pentru a-l putea alege mai ușor pe cel care se potrivește stilului tău.

Tipurile de note ale parfumurilor pentru barbați

Ce vrem noi să prezentăm aici? Simplu: o paralelă între fiecare categorie mare de note de parfum, și tipologia uzuală a barbaților care le preferă. De ce? Simplu – pentru ca la simpla trecere printr-o încăpere, o data ce va este simțit parfumul – acela va fi modul în care veți fi percepuți de către cei pe lângă care ați trecut.

Parfumurile CITRICE

parfum barbatiCitricele nu se limitează doar la portocale și lămâi, ele conțin și note variate de fructe de pădure, fructe tropicale și flori. Tipii care iubesc citricele sunt susceptibili a fi sportivi și atletici, deoarece parfumurile curate și proaspete completează stilul lor de viață activ.

Aceștia sunt sufletul petrecerii și iubesc să fie în centrul atenției.  Au un simț atractiv al umorului, cu o abordare prietenoasă. Vor fi întotdeauna compania ta distractivă și energică!

Parfumurile NAUTICE

Mirosurile nautice sau marine, așa cum se numesc în mod popular, sunt parfumuri minimaliste simple care te duc spre adâncurile oceanului și înapoi, într-un singur parfum.

Notele ozonice și tangul sărat sunt ușoare, răcoritoare și oferă o senzație revigorantă, în aer liber.

Aceste persoane au un stil casual, dar distinct – fără efort, și au o abordare relaxată față de viață.

Parfumurile LEMNOASE

I-am putea numi perfecționiști care depășesc performanțele, dar bărbații înclinați spre parfumurile lemnoase reprezintă un fel de masculinitate solidă și de încredere.

Caracterizate de aromele de lemn de santal, cedru sau de roua proaspătă a pădurii, acestea sunt sofisticate și lustruite, cu un ”coeficient de stil” foarte ridicat.

Pentru el este totul în detalii – fie că este croiala unei jachete sau răsucirea manșetei, până la pantofii care contează cel mai mult. Este un om de importanță și își va face mereu simțită prezența.

Parfumurile AROMATICE

Acesta este genul senzual și creativ, a cărui alegere a parfumului pare foarte simplă, dar este destul de complexă, cu o mulțime de note răcoritoare și înălțătoare.

Sunt în mod tradițional erbacee, dar pot avea o latură foarte modernă, variind de la gusturi de ciocolată și vanilie, până la cafea și rășini, amestecate cu note picante și dulci de salvie, rozmarin, chimen sau lavandă.

Există ceva în legătură cu acest gen, deoarece imaginea lor pare obținută fără efort. El este un rătăcitor cu sufletul la gură care vă va duce în locuri noi, merteu cu dorința de a explora.

Ține minte – nu este vorba doar ceea despre ce parfum folosești, ci și de cât de mult folosești. Ca întotdeauna, mergi după principiul ”less is more” – adică nu exagera!

Te invităm să intri mai adânc în cotloanele bine alese alșe acestui site, pentru a-ți alege parfumul potrivit!

Istoria parfumurilor

Istoria parfumurilor: cum s-au inventat cele mai frumoase miresme

Iubim parfumurile! Cu siguranță ai cel puțin un parfum preferat – ne plac pentru că ne fac să ne simțim bine și  ne bucură simțurile. Însă ai idee de unde au apărut parfumurile și care e scopul lor adevărat? NU?! Atunci te invităm într-o călătorie în trecut pentru a descoperi toate acestea împreună!

De unde provine cuvântul ”parfum”?

Cuvântul ”parfum” folosit în zilele noastre provine din limba latină și este format prin asocierea cuvintelor “per” și “fumus”, care în traducere liberă înseamnă “prin fum”.

Mult mai târziu, în anul 1528, cuvântul parfum a fost atestat în limba franceză, definind substanțele cu miros plăcut. Parfumeria, sau arta preparării parfumurilor, a luat naștere însă mult mai devreme, în Mesopotamia antică și Egipt, fiind preluată și mai apoi rafinată de către Romani și Perși.

Istoria parfumurilor – Reginele au dat tonul miresmelor

Parfumurile în antichitate

Regina Cleopatra a fost autoarea unui tratat, cunoscut în Antichitate sub numele de “Kosmetikon”, primul de acest fel, în care cunoștințele cosmetice ale vremii erau îmbinate cu cele alchimice.

Asemenea egiptenilor și grecilor, romanii au folosit și ei din plin unguentele parfumate. Spectaculoasele băi romane aveau o încăpere numită ”unctuarium”, loc în care se găseau rafturi cu oale pline cu unguente, borcane cu uleiuri volatile parfumate și esențe în sticle de diferite mărimi, pe care romanii le aplicau pe corp după baie.

Un merit deosebit în dezvoltarea parfumurilor îl poartă medicul și chimistul arab Avicenna, care a introdus procesul de extragere a uleiului din flori prin distilare, procedeu folosit și astăzi de către maeștrii parfumieri. Până la descoperirea acestuia, parfumurile lichide reprezentau amestecuri de uleiuri și petale sfărâmate.

Parfumurile în evul mediu

arome persistenteÎn jurul anului 1200, o lege recunoaște în Franța îndeletnicirea de parfumier. Sub protecție regală, această preocupare cunoaște în Franța o înflorire nebănuită.

Arta fabricării parfumurilor devine cunoscută în Europa încă din anul 1221, urmând ca anul 1310 să fie marcat de scrierea primului tratat European referitor la distilare, scris de către Arnald de Villanova din Catalonia. În anul 1370 apare Hungary Water (Apa de Ungara), primul parfum modern pe baza de alcool creat pentru regina Elisabeta a Ungariei.

Parfumurile în perioada Renașterii

În perioada Renașterii, în special în spațiul cunoscut astazi ca ”Italia”, interesul pentru parfumuri crește o dată cu folosirea condimentelor orientale de către alchimiștii arabi, care intrau în Europa prin Veneția.

Cam în acelșași timp, în secolul al XVI-lea, Franța a devenit foarte repede unul din centrele europene de fabricare a parfumurilor și produselor cosmetice, datorită lui Rene the Florentine, parfumierul personal al Catherinei de’ Medici. Apartamentul acesteia adăpostea un pasaj secret către laboratorul lui Rene, astfel încât nici o formulă nu putea fi furată.

Curtea regelui Louis XV era denumită “le cour parfumee”, denumire datorată faptului că parfumurile nu erau aplicate doar pe piele, ci și pe îmbrăcăminte și pe mobilă, înlocuind de multe ori apa și săpunul, fiind folosite în cercul bogaților pentru combaterea mirosurilor corporale, rezultat – trebuie să o spunem, din cauza băilor neregulate sau chiar lipsă.

Primul progres real în formularea parfumurilor și în tehnologia de obținere a materiilor prime s-a făcut atunci când s-a introdus alcoolul ca vehicul pentru parfumuri și când a crescut aportul uleiurilor esențiale la producerea acestora.  Primul parfum alcoolic a fost renumita Apă de Ungaria, cunoscută din 1370. Acest parfum a deținut supremația în Europa timp de cinci secole.

Epoca ”moderna” a parfumurilor

parfumuri orientaleSec. XVII-XVIII reprezintă perioada de înflorire franceză a parfumeriei.  Acum apare prima apă florală autentică – apa de flori de portocal – introdusă de ducesa de Nerola, de unde și numele ei de Apă de Neroli.

Apar în această perioadă și Apa de colonie sau Aqua Admirabilia, folosită de Napoleon.

În sec. al XVIII-lea, la Grace, începe prelucrarea industrială a uleiurilor volatile, prin distilare din plantele cultivate, sudul Franței devenind acum capitala  culturilor florale pentru parfumuri.

Anul 1882 este anul în care primul odorant de sinteză este introdus într-o formulă de parfum. Cumarina, realizată nu cu mult timp înainte pe cale sintetică, devine baza pentru parfumul Fougere Royale.  Din acest moment interesul industriei chimice pentru odorizantele sintetice va crește, domeniul cunoscând o dezvoltare fără egal.

Fiecare nou odorant sintetizat a dus către apariția stilului modern, caracterizat prin fantezie, imaginație liberă, complexitate a formulelor, care au generat astfel și complexitatea impresiei olfactive.

Cea mai populară floare pentru parfumuri

La începutul secolului XX, atunci când fiecare parfum era construit în jurul unei singure flori, cele mai populare fiind violeta, liliacul, trandafirul și lăcrămioarele, nu mai rămânea decât un singur pas de făcut – combinarea acestora. Acest pas a fost făcut odată cu introducerea în compoziția parfumurilor a buchetelor de flori, a condimentelor și a substanțelor tot mai complexe.

Astfel, am ajuns ca parfumurile să reprezinte astăzi amprenta noastră personală, o prelungire a personalității noastre, învăluindu-ne cu arome care spun tot mai multe despre cine suntem, ce ne dorim și ce ne place.

Așadar, de la mici ritualuri, mirosuri și simțuri, a luat naștere o industrie premium ce valorează miliarde de dolari! Impresionant, nu-i așa? Te invităm acum să explorezi gama Zafaran de parfumuri orientale – nu doar pentru a face câțiva pași pe traseul istoriei, ci mai ales pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții în cele mai nebanuite moduri!

parfumurile orientale - parfumuri de lux

De ce parfumurile orientale sunt considerate parfumuri de lux?

 

Parfumurile orientale, cu aromele lor specifice de mosc, oud, tămâie sau alte ingrediente condimentate, au o istorie veche de mii de ani și sunt considerate parfumuri de lux. Acest lucru este datorat atât ingredientelor scumpe folosite, dar și din cauza mirosului deosebit de care se bucură aceste parfumuri orientale.

Interesant este faptul că, deși au trecut atâtea secole, parfumurile orientale nu s-au modificat foarte mult, acestea fiind create cu aproape aceleași ingrediente ca în trecut.

Ce s-a schimbat totuși este faptul că acum putem să ne bucurăm și noi de aceste parfumuri, acestea nemaifiind atât de exclusiviste și adresate doar persoanele înstărite din orient – India și Arabia – de unde aceste mirosuri sunt originare.

Ingrediente precum heliotropul, lemnul de santal, cumarină, orris, vanilie și rășini sunt ingrediente clasice care se regăsesc în structura parfumurilor orientale. În general, aceste ingrediente pot fi considerate ”comune”, în sensul că se pot regăsi atât la parfumurile bărbătești, în parfumurile destinate femeilor sau în parfumurile unisex.

Ce reprezintă notele unui parfum

Dozajul și mixarea este făcută de maeștrii specialiști parfumieri, care pregătesc atent parfumurile pentru a satisface toate gusturile. Este important de reținut că mirosul parfumului tău preferat este creat și împărțit în funcție de anumite criterii.

De regulă, 3 stadii de viață prin care acesta va trece, corespunzătoare notelor (de vârf, de mijloc și de bază), iar mirosul parfumului se va schimba în fiecare etapă în funcție de alegerea ingredientelor pentru fiecare dintre note.

Notele de mijloc sunt în general cele responsabile de clasificarea într-o anumită “familie” de arome (floral, citric etc).

Cele de bază însă, cele care nu se simt de la început, dar durează cel mai mult, sunt cel mai ușor de recunoscut și ținut minte. Acestea nu sunt destinate celor care trec pasager pe lângă tine, iar dacă vrei sa transmiti un anumit mesaj celor lângă care vei petrece mai mult timp, alegerea parfumului trebuie să plece de la alegerea acestor note.

Cele mai uzuale note de bază includ mușchi de stejar, patchouli, esențe lemnoase, mosc, ambră, cedru și vanilie – recunoașteți deja aromele orientului, nu-i așa?

Parfumurile orientale pot fi purtate în fiecare zi, însă este recomandat să ai mai multe tipuri de parfumuri pe care să le rotești și alternezi. Acest lucru este important pentru a nu-ți lăsa corpul să se obișnuiască cu un singur parfum/miros, deoarece, în timp, corpul tău va asimila parfumul, scăzându-i acestuia din intensitate (nu parfumul scade în intensitate, ci tu și corpul tău se obișnuiesc cu acesta și reușesc să îi ”taie” din putere).

Dacă îți place să ai un aer misterios și seductiv, atunci poți alege din gama de parfumuri orientale Emper. Mirosurile acestor parfumuri te vor face să te simți foarte bine, îți vor ridica moralul și te vor face remarcat printr-un miros deosebit.

Parfumurile orientale reprezintă cadouri unice, în antichitate, aceste parfumuri erau exclusiviste și doar regalitatea se putea bucura de cele mai exotice parfumuri orientale originale. Acum te poți bucura și tu de un miros de mister, sau poate cu de unul fresh, în funcție de personalitatea ta!

Dacă îți dorești să îți faci singur un cadou, sau vrei să faci un cadou persoanei iubite ori prietenilor, ai la dispoziție o gamă variată de parfumuri, atât pentru femei dar și pentru bărbați! Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ne poți contacta la 0727415455 sau la comenzi@zafaran.ro.

arome persistente

Care sunt notele de parfum care persistă în timp?

O întrebare extrem de frecventă, la care cu siguranță s-au gândit multe femei, este parfumul rezită cel mai mult în timp?

Știm că parfumurile au, în general, o anumită durată de viață, aceasta începând să se desfășoare imediat după pulverizarea parfumului pe haine și piele. Mirosului parfumului se schimbă însă și evoluează constant, pe durata zilei.

Astfel, dacă la început un parfum poate avea miros fructat, cu trecerea orelor, acesta se poate schimba într-un parfum cu miros lemnos. Totul este în funcție de compoziția parfumului, dar și de notele acestuia.

Ne mai amintim ce sunt „notele” unui parfum?

Am scris deja despre acest subiect într-o poastare mai veche (notele de parfum care persistă), asa ca nu mai repetăm decât ce ne interesează prin perspectiva temei de astăzi. Pe scurt:

Notele de vârf (aromele volatile, care se evaporă rapid) – se mențin între 5 și 30 de minute.

Notele de mijloc (cele care reprezintă în fapt respectivul parfum) pot fi simțite și din primul moment, dar de obicei devin evidente abia după ce notele de vârf și-au încheiat rolul.

Notele de bază (cele care au rolul fixarării aromei, încetinind procesul de evaporare al notelor de mijloc) durează cel mai mult, chiar și o zi întreagă.

Cu cât un parfum durează mai mult, cu atât acesta poate fi considerat că este un parfum bun și de calitate. De aceea, uneori, alegerea parfumului perfect poate să fie o decizie destul de solicitantă.

Este posibil să găsești un parfum deosebit, care să te atragă în mod deosebit pentru cum miroase acesta, dar durata lui de viață să fie limitată. La fel, poți găsi un parfum care să țină foarte mult, însă notele acestuia să nu fie exact ceea ce ți-ai fi dorit. Noi ne facem un titlu important în activitatea noastră din găsirea cazurilor fericite: găsirea parfumului ideal, reprezentând mixul perfect între aromele deosebite și durata persistenței acestora.

Un factor important al ecuației referitoare la durata unui parfum este concentrația acestuia. Cu cât un parfum are o concentrație mai mare de parfum, acesta va fi mai longeviv. Nu doar concentrația este importantă însă, ingredientele folosite în parfum find foarte importante, putând face diferența.

Așa cum sperăm ca am explicat bine mai sus, cel mai important factor legat de durata în care un parfum își face simțită prezența este alegerea notelor de bază. Acestea, pe de o parte, sunt cele care se simt cel mai puțin evident într-un parfum, și aproape niciodată din primele minute, ceea ce le face să nu aibă un rol evident în decizia de a cumpăra un parfum. Pe de altă parte însă, pentru că și aceasta contează – notele de bază sunt constituite din cele mai costisitoare ingrediente. De ce spunem toate acestea? Pentru ca doar așa putem înțelege cu adevărat diferența între un parfum care miroase minunat, dar după nici o oră tot ce mai aveți este aroma gelului de duș folosit înainte de plecarea de acasă, și un parfum cu adevărat de calitate.

Ingredientele care fac ca un parfum să dureze cât mai mult

Parfumurile care folosesc esențe de mosc, oud sau ambră (chihlimbar), vor dura mult mai mult timp, datorită intensității naturale ale acestora datorita conținutului care ajută la difuzarea și integrarea cu celelalte arome și ingrediente ale unui parfum.

Ingredientele folosite de parfumeri pentru a face ca parfumul să dureze cât mai mult sunt numite ”ingrediente liant” sau ”ingrediente fixative”.

Aceste ingrediente pot fi obținute în laborator sau pot fi ingrediente naturale, rolul lor fiind acela de a se ”fixa” de un alt miros, făcându-l să persiste pe piele o perioadă de timp cât mai îndelungată.

Așa cum am mai explicat, orice parfum poate fi împărțit în note de vârf, de mijloc și de bază. Fiecare notă conține în jur de 2-6 ingrediente. Mirosul ”adânc”, cel care poate să îți aducă aminte de mirosul proaspăt de mușchi de copac, sau vetiverul, sunt regăsite în general în notele de bază ale unui parfum, iar aceste mirosuri au rolul de a se fixa alături de celelalte note, creând astfel parfumul tău preferat. Aromele care au rolul de ”fixare” alături de alte ingrediente, se evaporă mult mai greu, de aceea, notele de bază pot fi simțite mult timp, chiar și după ce notele de mijloc sau de vârf s-au consumat.

Dacă vrei un parfum de calitate, atât pentru femei dar și pentru bărbați, poți alege dintr-o gamă variată! Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ne poți contacta la 0727415455 sau la comenzi@zafaran.ro.

Back to Top
Produsul a fost adaugat in cos