De ce parfumurile orientale sunt considerate parfumuri de lux?

parfumurile orientale - parfumuri de lux

De ce parfumurile orientale sunt considerate parfumuri de lux?

 

Parfumurile orientale, cu aromele lor specifice de mosc, oud, tămâie sau alte ingrediente condimentate, au o istorie veche de mii de ani și sunt considerate parfumuri de lux. Acest lucru este datorat atât ingredientelor scumpe folosite, dar și din cauza mirosului deosebit de care se bucură aceste parfumuri orientale.

Interesant este faptul că, deși au trecut atâtea secole, parfumurile orientale nu s-au modificat foarte mult, acestea fiind create cu aproape aceleași ingrediente ca în trecut.

Ce s-a schimbat totuși este faptul că acum putem să ne bucurăm și noi de aceste parfumuri, acestea nemaifiind atât de exclusiviste și adresate doar persoanele înstărite din orient – India și Arabia – de unde aceste mirosuri sunt originare.

Ingrediente precum heliotropul, lemnul de santal, cumarină, orris, vanilie și rășini sunt ingrediente clasice care se regăsesc în structura parfumurilor orientale. În general, aceste ingrediente pot fi considerate ”comune”, în sensul că se pot regăsi atât la parfumurile bărbătești, în parfumurile destinate femeilor sau în parfumurile unisex.

Ce reprezintă notele unui parfum

Dozajul și mixarea este făcută de maeștrii specialiști parfumieri, care pregătesc atent parfumurile pentru a satisface toate gusturile. Este important de reținut că mirosul parfumului tău preferat este creat și împărțit în funcție de anumite criterii.

De regulă, 3 stadii de viață prin care acesta va trece, corespunzătoare notelor (de vârf, de mijloc și de bază), iar mirosul parfumului se va schimba în fiecare etapă în funcție de alegerea ingredientelor pentru fiecare dintre note.

Notele de mijloc sunt în general cele responsabile de clasificarea într-o anumită “familie” de arome (floral, citric etc).

Cele de bază însă, cele care nu se simt de la început, dar durează cel mai mult, sunt cel mai ușor de recunoscut și ținut minte. Acestea nu sunt destinate celor care trec pasager pe lângă tine, iar dacă vrei sa transmiti un anumit mesaj celor lângă care vei petrece mai mult timp, alegerea parfumului trebuie să plece de la alegerea acestor note.

Cele mai uzuale note de bază includ mușchi de stejar, patchouli, esențe lemnoase, mosc, ambră, cedru și vanilie – recunoașteți deja aromele orientului, nu-i așa?

Parfumurile orientale pot fi purtate în fiecare zi, însă este recomandat să ai mai multe tipuri de parfumuri pe care să le rotești și alternezi. Acest lucru este important pentru a nu-ți lăsa corpul să se obișnuiască cu un singur parfum/miros, deoarece, în timp, corpul tău va asimila parfumul, scăzându-i acestuia din intensitate (nu parfumul scade în intensitate, ci tu și corpul tău se obișnuiesc cu acesta și reușesc să îi ”taie” din putere).

Dacă îți place să ai un aer misterios și seductiv, atunci poți alege din gama de parfumuri orientale Emper. Mirosurile acestor parfumuri te vor face să te simți foarte bine, îți vor ridica moralul și te vor face remarcat printr-un miros deosebit.

Parfumurile orientale reprezintă cadouri unice, în antichitate, aceste parfumuri erau exclusiviste și doar regalitatea se putea bucura de cele mai exotice parfumuri orientale originale. Acum te poți bucura și tu de un miros de mister, sau poate cu de unul fresh, în funcție de personalitatea ta!

Dacă îți dorești să îți faci singur un cadou, sau vrei să faci un cadou persoanei iubite ori prietenilor, ai la dispoziție o gamă variată de parfumuri, atât pentru femei dar și pentru bărbați! Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ne poți contacta la 0727415455 sau la comenzi@zafaran.ro.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *