Parfumurile pe bază de cedru – o istorie de mii de ani

parfumuri cu arome de cedru

Parfumurile pe bază de cedru – o istorie de mii de ani

Lemnul de cedru este unul dintre cele mai vechi ingrediente folosite în industria de parfumuri.

Cedrul, cu aroma lui specifică balsamică și lemnoasă, reprezintă nota de bază în foarte multe tipuri de parfumuri orientale, dar și europene.

Notele de bază care folosesc cedrul se combină spectaculos, dând naștere unui miros unic dacă acesta este folosit cu note florale sau pe bază de citrice, deoarece lemnul de cedru ”împrumută” acestor note din căldura lui specifică.

O altă combinație reușită poate să fie un parfum care are cedru, mosc și ambră, rezultatul final fiind o aromă care are un miros retro, vintage. De accea, pentru noi, un parfum care are bază de cedru, poate fi catalogat drept numărul 1 în top parfumuri bărbați.

Istoria lemnului de cedru folosit în parfumuri

Lemnul de cedru este un lemn originar din munții Himalaya și partea Mediteraneeană, iar timp de mii de ani, a fost atribuit de diferite culturi drept un lemn mistic care are inclusiv proprietăți curative.

Indienii Cherokee credeau că spiritul uman este ascuns în interiorul lemnului de cedru, chinezii îl folosesc ca ingredient în medicina tradițională, iar tibetanii folosesc uleiul din lemn de cedru în ceremoniile lor religioase.

Acest lemn, pe lângă faptul că miroase incredibil, este și un bun material de construcții, romanii folosindu-l în construcția de vase.

Parfumurile arăbești și lemnul de cedru

Lemnul de cedru are un miros inconfundabil, lemnos, fresh, cu subtilități care amintesc de mirosul frumos de rășină de copac. În munții Atlas din Maroc, există păduri uriașe de cedru, iar dacă ai avut ocazia să vizitezi o astfel de pădure de cedru, sigur ai amintiri vii și frumos mirositoare.

Timp de secole, foliajul acestor copaci s-a folosit pentru a se obține uleiuri aromatice. Lemnul frumos mirositor poate să fie ars, fumul rezultat având un miros extrem de plăcut și terapeutic.

În lumea orientului, lemnul de cedru este folosit pentru a da un miros plăcut camerelor, prin ardere de mici bucăți.

Parfumul pe bază de cedru este considerat un parfum scump și elitist, iar dacă treci pe stradă pe lângă o femeie, dacă aceasta miroase a ”oud”, atunci poți ști cu siguranță că aceasta face parte dintr-o familie bună și înstărită. 1 uncie (aproximativ 30 de mililitri) din uleiul pur de cedru costă peste 500$.

Cedrul este folosit atât de bărbați dar și de femei, iar în cultura orientului, cei care folosesc parfumuri care conțin acest lemn frumos mirositor sunt considerate persoane rafinate.

Tipuri de parfumuri bărbătești arăbești

Majoritatea parfumurilor bărbătești arăbești au o bază care conține diverse tipuri de lemn aromatic, fum sau note de piele. Celelalte note folosite pot face diferența între un parfum floral sau un parfum mai masculin.

Parfumurile acestea sunt, însă, foarte puternice ca miros și durată. De aceea, trebuie să folosești parfumul cu moderație, pentru că excesul poate să fie deranjant pentru ceilalți, dar inclusiv pentru tine. Sigur ai întâlnit persoane pe lângă care nu puteai sta, pentru că miroseau prea intens a parfum, nu-i așa?

După concentrația de parfum și gradul de intensitate, parfumurile se împart în mai multe tipuri:

  1. Eau de cologne, adică apa de colonie, cu o concentrație de 2-4% parfum – poți avea nevoie să folosești parfumul de 3-4 ori pe zi, dacă vrei ca mirosul să nu se ducă în timp, iar tu să miroși perfect (în funcție de pH-ul pielii, numărul de pulverizări poate să difere de la persoană la persoană).
  2. Eau de toilette, apa de toaletă, (5-15% parfum), poate să reziste în jur de 3-4 ore pe piele și haine.
  3. Eau de parfum, apa de parfum (15-20% parfum), aceasta variantă de parfum poate ține în jur de jumătate de zi.
  4. Parfum, este varianta cea mai exclusivistă a parfumurilor dar și cea mai scumpă, cu o concentrație de până la 40%.

Dacă vrei un parfum de calitate, atât pentru femei dar și pentru bărbați, poți alege dintr-o gamă variată! Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ne poți contacta la 0727415455 sau la comenzi@zafaran.ro.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *