Care sunt notele de parfum care persistă în timp?

arome persistente

Care sunt notele de parfum care persistă în timp?

O întrebare extrem de frecventă, la care cu siguranță s-au gândit multe femei, este parfumul rezită cel mai mult în timp?

Știm că parfumurile au, în general, o anumită durată de viață, aceasta începând să se desfășoare imediat după pulverizarea parfumului pe haine și piele. Mirosului parfumului se schimbă însă și evoluează constant, pe durata zilei.

Astfel, dacă la început un parfum poate avea miros fructat, cu trecerea orelor, acesta se poate schimba într-un parfum cu miros lemnos. Totul este în funcție de compoziția parfumului, dar și de notele acestuia.

Ne mai amintim ce sunt „notele” unui parfum?

Am scris deja despre acest subiect într-o poastare mai veche (notele de parfum care persistă), asa ca nu mai repetăm decât ce ne interesează prin perspectiva temei de astăzi. Pe scurt:

Notele de vârf (aromele volatile, care se evaporă rapid) – se mențin între 5 și 30 de minute.

Notele de mijloc (cele care reprezintă în fapt respectivul parfum) pot fi simțite și din primul moment, dar de obicei devin evidente abia după ce notele de vârf și-au încheiat rolul.

Notele de bază (cele care au rolul fixarării aromei, încetinind procesul de evaporare al notelor de mijloc) durează cel mai mult, chiar și o zi întreagă.

Cu cât un parfum durează mai mult, cu atât acesta poate fi considerat că este un parfum bun și de calitate. De aceea, uneori, alegerea parfumului perfect poate să fie o decizie destul de solicitantă.

Este posibil să găsești un parfum deosebit, care să te atragă în mod deosebit pentru cum miroase acesta, dar durata lui de viață să fie limitată. La fel, poți găsi un parfum care să țină foarte mult, însă notele acestuia să nu fie exact ceea ce ți-ai fi dorit. Noi ne facem un titlu important în activitatea noastră din găsirea cazurilor fericite: găsirea parfumului ideal, reprezentând mixul perfect între aromele deosebite și durata persistenței acestora.

Un factor important al ecuației referitoare la durata unui parfum este concentrația acestuia. Cu cât un parfum are o concentrație mai mare de parfum, acesta va fi mai longeviv. Nu doar concentrația este importantă însă, ingredientele folosite în parfum find foarte importante, putând face diferența.

Așa cum sperăm ca am explicat bine mai sus, cel mai important factor legat de durata în care un parfum își face simțită prezența este alegerea notelor de bază. Acestea, pe de o parte, sunt cele care se simt cel mai puțin evident într-un parfum, și aproape niciodată din primele minute, ceea ce le face să nu aibă un rol evident în decizia de a cumpăra un parfum. Pe de altă parte însă, pentru că și aceasta contează – notele de bază sunt constituite din cele mai costisitoare ingrediente. De ce spunem toate acestea? Pentru ca doar așa putem înțelege cu adevărat diferența între un parfum care miroase minunat, dar după nici o oră tot ce mai aveți este aroma gelului de duș folosit înainte de plecarea de acasă, și un parfum cu adevărat de calitate.

Ingredientele care fac ca un parfum să dureze cât mai mult

Parfumurile care folosesc esențe de mosc, oud sau ambră (chihlimbar), vor dura mult mai mult timp, datorită intensității naturale ale acestora datorita conținutului care ajută la difuzarea și integrarea cu celelalte arome și ingrediente ale unui parfum.

Ingredientele folosite de parfumeri pentru a face ca parfumul să dureze cât mai mult sunt numite ”ingrediente liant” sau ”ingrediente fixative”.

Aceste ingrediente pot fi obținute în laborator sau pot fi ingrediente naturale, rolul lor fiind acela de a se ”fixa” de un alt miros, făcându-l să persiste pe piele o perioadă de timp cât mai îndelungată.

Așa cum am mai explicat, orice parfum poate fi împărțit în note de vârf, de mijloc și de bază. Fiecare notă conține în jur de 2-6 ingrediente. Mirosul ”adânc”, cel care poate să îți aducă aminte de mirosul proaspăt de mușchi de copac, sau vetiverul, sunt regăsite în general în notele de bază ale unui parfum, iar aceste mirosuri au rolul de a se fixa alături de celelalte note, creând astfel parfumul tău preferat. Aromele care au rolul de ”fixare” alături de alte ingrediente, se evaporă mult mai greu, de aceea, notele de bază pot fi simțite mult timp, chiar și după ce notele de mijloc sau de vârf s-au consumat.

Dacă vrei un parfum de calitate, atât pentru femei dar și pentru bărbați, poți alege dintr-o gamă variată! Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ne poți contacta la 0727415455 sau la comenzi@zafaran.ro.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *