Istoria parfumului

istoria parfumului

Inainte de a prezenta o scurta istorie a parfumurilor, trebuie sa mentionam ca “parfum” provine din limba latina “per fumus” si inseamna “prin fum”. Desi cuvantul pe care il folosim pentru a descrie acest lichid de uleiuri aromatice sau compusi aromatici isi are originile in reagiunea antica din jurul Romei, numita Lazio, foarte putina lume stie ca parfumul a luat nastere in Orientul Mijlociu, mai exact in Mesopotamia antica si Egipt.

Cartea “Cartea Chemist a parfumurilor și distilării“, scrisa in secolul al noualea de catre un chimist arab, este una din primele carti despre arta parfumurilor si metode de preparare a acestora. In carte sunt prezentate peste o suta de retete pentru uleiuri aromate, balsamuri, ape aromatice. De asemenea sunt descrise 107 metode si retete pentru prepararea parfumurilor si echipamentele pentru prepararea acestora.

Procesul de extragere a uleiurilor din flori prin distilare, uleiuri folosite in compozitia parfumurilor, a fost descoperit de catre un medic din orientul mijlociu. Acest proces a devenit si este si in zilele noastre cea mai frecventa procedura.

In Europa, arta fabricarii parfumurilor a devenit cunoscuta din 1221, la o distanta de aproape 300 de ani fata de orient. In acest sens, putem spune ca parfumurile arabesti stau la baza industriei de parfumerie la nivel mondial.

Astfel, nu e de mirare faptul ca din ce in ce mai multi producatori de parfumuri sunt interesati de parfumuri arabesti

Cele mai recente articole

Share this

Instagram
Pinterest
Meniu