Istoria parfumului

istoria parfumului

Istoria parfumului

Inainte de a prezenta o scurta istorie a parfumurilor, trebuie sa mentionam ca “parfum” provine din limba latina “per fumus” si inseamna “prin fum”. Desi cuvantul pe care il folosim pentru a descrie acest lichid de uleiuri aromatice sau compusi aromatici isi are originile in reagiunea antica din jurul Romei, numita Lazio, foarte putina lume stie ca parfumul a luat nastere in Orientul Mijlociu, mai exact in Mesopotamia antica si Egipt.

Cartea “Cartea Chemist a parfumurilor și distilării“, scrisa in secolul al noualea de catre un chimist arab, este una din primele carti despre arta parfumurilor si metode de preparare a acestora. In carte sunt prezentate peste o suta de retete pentru uleiuri aromate, balsamuri, ape aromatice. De asemenea sunt descrise 107 metode si retete pentru prepararea parfumurilor si echipamentele pentru prepararea acestora.

Procesul de extragere a uleiurilor din flori prin distilare, uleiuri folosite in compozitia parfumurilor, a fost descoperit de catre un medic din orientul mijlociu. Acest proces a devenit si este si in zilele noastre cea mai frecventa procedura.

In Europa, arta fabricarii parfumurilor a devenit cunoscuta din 1221, la o distanta de aproape 300 de ani fata de orient. In acest sens, putem spune ca parfumurile arabesti stau la baza industriei de parfumerie la nivel mondial.

Astfel, nu e de mirare faptul ca din ce in ce mai multi producatori de parfumuri sunt interesati de parfumuri arabesti

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *